ÇİMKO Çimento Teknik Gezisi

Yer ÇİMKO Çimento ve Beton San. Tic. AŞ. Adıyaman Çimento Fabrikası

Tarih 5.5.2014

Saat 10:00

05/05/2014 tarihinde, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencileri, Hava Kirliliği dersi kapsamında Adıyaman-Gölbaşı karayolu üzerinde bulunan “ÇİMKO Çimento ve Beton San. Tic. AŞ. Adıyaman Çimento Fabrikası” na teknik gezi düzenledi. Düzenlenen geziye Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Harun  TÜRKMENLER ve dersin sorumlusu Öğr. Gör. Fatih TUFANER katıldı.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Hava Kirliliği dersinde öğrendikleri teorik bilgilerin uygulamadaki örneklerini görebilme fırsatı buldukları teknik gezide; çevre görevlisi olarak görev yapan çevre mühendisi Adnan AKINCI tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı, ardından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yetkili personel eşliğinde çimento fabrikası sahası gezdirilerek teknik bilgilendirme yapıldı. Sunumda çimentonun üretim aşamaları ve bu esnada oluşan atıklar için alınan önlemler, ilgili yönetmeliklerle beraber anlatıldı. Teknik gezide hava kirliliği kontrolü için kullanılan torbalı filtre ve elektrostatik filtre ayrıca tehlikeli atıklar, tehlikeli atık depo alanı, tıbbi atıklar, işletmede oluşan diğer atıklar ve bertaraf çalışmaları çevre görevlisi olarak görev yapan çevre mühendisi Adnan AKINCI tarafından teknik bilgiler verilerek yerinde incelendi.

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Harun TÜRKMENLER yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin öğrenimleri süresince edindikleri temel ve teorik bilgileri pekiştirmek, düşünme, kendisini geliştirebilme, analiz ve sentez yapabilme kabiliyetini arttırmak, alınan mühendislik bilgilerinin çalışma hayatında uygulanışını görmek, araştırmacı, sosyal yönü gelişmiş, ülkesine ve topluma yararlı mezunlara sahip olabilmek amacıyla yapılan bu tür teknik geziler vasıtasıyla öğrencilerimiz teoride öğrendikleri bilgilerin pratikteki uygulamalarını görme şansına sahip olmaktadırlar. Bu bakımdan oldukça faydalı bir teknik gezi gerçekleştirdik.

Fotoğraf albümü için lütfen tıklayınız.